Őszi egy napos kirándulás Pilisborosjenőn (2021. 10. 17.)

Kirándulás Pilisborosjenő környékén: kővé vált teve és az egri vár meglátogatása

Jumurdzsák és Bornemissza Gergely nyomában bejárjuk az egri várat és környékét, bár Egerig nem is kell elutazni. Budapesti tömegközlekedéssel is megközelíthető a helyszín. Útközben egy sziklává merevedett tevével is találkozhatunk, aki minden bizonnyal a török sereggel érkezett a vár alá.

Jó időben, ha a társaságnak kedve van, séta a Jenői-torony sziklacsoportjához a vártól. A tervezett 7 km ezzel együtt lett kiszámolva.

          
Teve-szikla napfényben és ködben


Az Egri-vár


Jenői-torony

Táv: kb. 7 km.
Szintkülönbség összesen kb. 200 m.
Végig járt úton, erdei ösvényen megyünk, csak a Jenői-toronynál kell elhagyni az ösvényeket egy rövid szakaszon, de túracipő feltétlenül szükséges. Innivalót mindenki hozzon magával, útközben nincs lehetőség beszerezni.
A kirándulás időtartama a látnivalók megtekintésével, ebéddel (saját hátizsákból az egri vár bástyái tövében) kb. 4-5 óra, ebből kb. 2 óra menetidővel kell számolni.
Találkozó:
2021. október 17. vasárnap, 10 órakor Pilisborosjenőn, a falu nyugati szélén, a Dózsa György út végén a parkolóban, ahova visszaérkezünk a kirándulás végén. Tömegközlekedéssel a találkozó helye néhány perces sétával elérhető a Dózsa György úton a 840 és 848 buszok végállomásától.

REGISZTRÁCIÓ kötelező, hogy értesíteni tudjunk, ha véletlenül változik a program ITT

A bientôt ! 🙂

Faludy Judit és a szervezők (Gábor és Laci)