Őszi egy napos kirándulás a Nagy-Kopaszon – 27/09/2020 – BETELT

Kedves Barátaink,

Kirándulást szervezünk a Nagykovácsi mellett emelkedő Nagy-Kopaszra

IDŐPONT: 2020. SZEPTEMBER 27. VASÁRNAP

A Nagykovácsitól délre fekvő Nagy-Kopasz a Budai-hegység legmagasabb pontja. A tetején épült Csergezán-kilátóból páratlan körpanoráma látható még kicsit párás időben is.

Túránk kiindulópontja Nagykovácsi főutcájának nyugati vége. A Kossuth Lajos utca végén a 133. szám előtt, az útelágazásnál találkozunk. Ide is érünk vissza túra végén.

Az út jelentős részét a Sisakvirág tanösvényen tesszük meg. A hegyen élő sisakvirág teljes magyar neve farkasölő sisakvirág, így farkasoktól sem kell tartanunk, a virág megvéd.

 

Táv: kb. 8 km

Szintkülönbség: kb. 250 m emelkedő és vissza lefelé, természetesen.

Végig járt úton, erdei ösvényen megyünk, de túracipő feltétlenül szükséges. Innivalót mindenki hozzon magával, útközben nincs lehetőség beszerezni.
A kirándulás időtartama a látnivalók megtekintésével, ebéddel (saját hátizsákból) a kilátónál kb. 4,5-5 óra, ebből kb. 2,5 óra menetidővel kell számolni.

Kiegészítő információk:

Az induláshely (Nagykovácsi Nagyboldogasszony templom) megközelíthetősége:
63-as autóbusz Hűvösvölgyből vagy személyautó – utóbbi esetben egyeztessünk egymással (hány autós jön, hány főt tud kihozni – a fentiek miatt közös googledocs táblázatba kell majd feliratkozni!)

Indulás 10h (érkezés várhatóan 17h)

Mindenkit szeretettel várunk, gyereket, fiatal és örök fiatal felnőttet, aki bírja!

Csillag Gábor, szervező és Faludy Judit, elnök (+36 20 98 92 206)

RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKOTOKAT RÖGZÍTSÉTEK – írjátok be a neveteket, hány fő és hogy érkezik, hol tudunk értesíteni titeket, ha a vírushelyzet miatt változtatnunk kell : ITT

Fontos közlemény!!!

Az aktuális járványhelyzet miatt a regisztrációt lezártuk! 2020. 09. 22.
Aki jön, mindenképpen maszkban érkezzen és a teljes kirándulás alatt tartsuk a megfelelő távolságot!

Kedves kirándulók egyeztessetek egymással a megadott telefonszámokon – nincs központi szervezés! Találkozunk Nagykovácsiban a Nagyboldogasszony templom előtt! Vizet, szendvicset ki-ki hozzon magának!